keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Ketterä-Kerttu

Viime päivät kotona on menny siihen, että A on ollu vuoroin syliin kiipeämässä, vuoroin joka paikkaan muualle. Ikää on nyt pian tuo 11kk ja meno on sen mukaista. Se nostelee jalkojaan tv-tason hyllylle, patteria vasten, lattialla seistessään pinnasängyn pinnojen väliin, lelukoppaan, kävelykärryyn... Joka paikkaan. Tai yrittää ainakin. :) Sulostahan se on. Ketteryyttä on kovastikin ja sen huomaa etenkin sillon, ku leikitään lattialla. Makoilen usein keskellä olohuoneen mattoa niin, että A pääsee kiipeilemään mun yli. Kova könyäminen käy koko ajan, tuntuu selkeesti tykkäävän siitä! 

Muutenkin tota fyysiikkaa on kiva seurata. Sitä, kuinka A käyttää kroppaansa ja kuinka erilaisia asentoja ja liikkumismuotoja sillä on. Kerran hän seiso hetken myös ilman tukea! Jeee! Vahinko tais olla, ja oli mainio ilme, ku hän ite huomas. :D Kävely käsistä kiinnipitäen on kans nyt parina päivänä ollu mukavaa! Selkeesti haluaa kävellä paikasta toiseen, ku ei pysähdyttäessä käy lainkaan istumaan. Harjotusta, harjotusta, ni kävelee 1-v päivänä ite. Ei mua kyllä haittaa, vaikkei kävelis.. Syöttötuoli on malliltaa hieman pyöreä, joten siinä mahtuu liikkumaan erinomaisesti! Usein leipää tms. napostellessaan hän istuuki niin, että toinen jalka on koukussa ja nojaa polvella laitaan samalla kun selkä nojaa taaksepäin, jolloin asento on hieman nojatuolimainen. Loistava asento! Voin vaan kuvitella sen vähän vanhempana sohvannurkkaan. :D Uutena on tullut nyt myös tuo lasten vakioasento, jossa peppu on sopivasti molempien jalkojen välissä, jalkojen ollessa taivutettuna taaksepäin polvista. Miten tuo onki niin vaikea selittää? Mut ymmärrätte varmaan. :) Ollapa ite vielä yhtä taipusa. Tai, kyllähän siihen asentoon pääsee, polviin vaan sattuu vanhalla jo niin paljon.. 

Kotona on vaan niin tosi kiva olla! N on ollu hoidossa pari viikkoa ja seki alkaa sujua paremmin. Hällä tulee vähemmän itkuja, on ilosempi ja tykkää leikkiä ja touhuta. Ruokaki maistuu paremmin, joten mua ei niin jännitä enää. :) Ajotukset ruokailujen ja päiväunien suhteen on edelleen menneet ihan nappiin, säilykööt niin jatkossakin. Musta vois tulla ihan täyspäivänen kotiäiti -kuka tekis mulle ne lapset? Tai, kyllä minä niitä teen, ku vaan isä löytyy.. ;)

Mää en edelleenkään saa tänne niitä kuvia. :( en tiiä, onko vika iPadissa, mutta liittäminen ei onnistu, jossei koko kuvia ees löydy. Hjälp mig!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti