maanantai 15. joulukuuta 2014

Destination Christmas

Lontoo. Ah, tuo ihana, satumainen Lontoo. Päälimmäisenä mielessä on ne valtavat joulukoristeet isoimpien tavaratalojen seinillä, kauniit, vanhat yksityiskohdat rakennuksissa sekä luonnollisesti kohtaaminen Benin kanssa. Sitä kelloa vaan oli koko reissun odottanu --ja lopulta viimisenä iltana (?!) n. klo 19 mentiin Trafalgar Squaren läpi kävellen jokirantaan. Sitä ennen päivät kului niin, että kierreltiin kauppoja, käytiin British Museumissa, Hard Rock caféssa sekä Natural History Museumin luistinradalla katselemassa, kuinka englantilaiset nuoret (sekä turistit) ottivat haparoivia askeleitaan jäällä. Ja juu, askeleita nimenomaan. Teki mieli huudella siitä laidalta, että "Älä yritä kävellä! Liuúta vaan ja anna polvien joustaa!" Pubeissa ei käyty juuri ollenkaan, sillä jotenki se ilta vaan aina meni niin nopeesti, ettei aikaa kunnolliseen istumiseen ollu. Ja mulla oli paha taipumus joka pubin ovella sanoa "ei, tää ei tunnu oikeelta paikalta, pitäs olla jotenki erilainen paikka". Etsin koko reissun sitä täydellistä englantilaista pubia, jota ei tietenkään sitte tullu vastaan. Ei sillä, hyviä paikkoja ne meidän käymätkin pubit oli. Ja tarjosivat Grabbies-inkivääriolutta sekä mulled winea (hehkuviiniä?) lämmittämään. 

Kohokohta tais kuitenkin olla Hyde Parkiin rakennettu Winter Wonderland. Kyseessä oli eka kertaa pystytetty huvipuisto, josta löyty varmaan kolme vuoristorataa (tais kaikki olla isompia ku Suomen vuoristoradat), maailmanpyörä, karuselleja, kolmikerroksinen "vekkula", baaritiskejä, livemusiikkia, syömistä, käsityökojuja, lastenlaitteita, tarkkuusheittoa ym. ym. Ihan mieletön paikka siis! Ja mikä parasta, sisäänpääsy ilmainen

Ajattelin ensin kirjoittaa enemmänkin, mutta lienee parasta antaa kuvien puhua puolestaan. Ei tätä näkemättä ymmärrä kuitenkaan. Btw, kuvat ovat siskoni ottamia, joten ethän kopioi. :)


Selfridges. Määränpäänä Joulu. And it was splendid. 

^^British Museum oli hieno. Kovin montaa aluetta ei kierrelty, mutta nuo vähätkin teki vaikutuksen. Ja mua ihmetyttää edelleen se, että täälä maan päällä on tallustellu ihmisiä reilut 3500 vuotta sitten. Ja tehneet mm. tuollasia patsaita. Ja että ne on vielä säilynytkin!? Wou. #ihmeitä

Myös kallot ja luut oli mahtavia. Bones-fanina etenkin ne säväytti huomattavasti syvemmin, kuin olin ajatellut etukäteen. :D Maarit-sisko oli enemmän ihastunut Kello -huoneeseen. Nekin oli kyllä aika hienoja.

  ^^Oxford Streetin jouluvaloja. Ihan ku Tampereella. ;)

 ^^ Covent Garden ja kaupungin hienoin joulukuusi. Just tätä me tultiin katsomaan -joulua. <3 Ja kyllä vain kannatti. Samalla pääsin Jamie Oliverin ravintolaan syömään maailman parasta pizzaa, sillä se oli oikeesti ihan törkiän hyvää!

  ^^ Pieni joulupuoti. Täältä olis voinu ostaa oikeastaan ihan kaiken. Jos rakastaa joulua, rakastaa tämmöisiä putiikkeja.  

^^Natural History Museum tarjosi mielettömän hienon miljöön luistelulle.

 ^^Winter Wonderlandissa maistui lämmin ja mausteinen Mulled wine erityisen hyvältä.
 
 Tuola se on.. Ben, nimittäin. Ja ai, että, kun se sitten nurkan takaa paljastui. MAHTAVA!



"I feel it in my fingers, I feel it in my toes. Christmas is all around me, and so the feeling grows. It's written in the wind, it's everywhere I go. So if you really love Christmas, come on and let it snow." :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti