torstai 21. elokuuta 2014

Tallinna

Tallinna yllätti. Aina ennen olen vannonut, etten ikinäkoskaan lähde sinne reissuun yökuntiin, paitsi risteilylle. Tallinnan taskuvarkaudet ja rötöstelyt on pelottanu tämmösen kiltin maalaistytön herkkää mieltä.. ;) Nyt minut kuitenkin ylipuhuttiin lähtemään. Onneksi. Eikä se nyt niin valtavasti ylipuhumista kaivannu.. "Lähekkö meiän kans Tallinnaan? Okei!" :D


Tallinnaan, tai oikeastaan missä tahansa reissatessaan, kannattaa ottaa mukaan ihminen, joka pistää tapahtumaan. Meidän onneksi tällä reissulla näitä ihmisiä siunaantui kolmeen kategoriaan: yksi huolehti siitä, että homma toimii (hotelli, matkustus, ruokailu), yksi otti vastuulleen shoppailun (aikataulutus, ostospaikat, tarjoukset) ja yksi piti huolen riittävästä nesteytyksestä ja univajeesta.
Voitte vaan arvata, mikä näistä oli minun vastuullani.. :D Molempiparempi, viikonloppu oli onnistunut! Shoppailu pysyi hallinnassa, hotellihuone oli ylibuukkauksen seurauksesta muutettu sviitiksi, eikä yölliset riennot aiheuttaneet vakavampia dageneftereitä. Job well done! 

Yks viehättävimmistä ruokapaikoista.

Ruokailu onkin asia, josta tämän reissun yhteydessä on pakko mainita. Tullessamme kaupunkiin, raahauduimme Vapiano-nimiseen ravintolaan. Italialaisherkuin varusteltu ruokapaikka oli erinomainen! Paikka oli myös siitä erikoinen, että ruoka valmistettiin silmiemme edessä. Jonotus tiskille tehtiin sen mukaan, mitä halusi syödä: pizza, salaatit ja alkupalat, pasta. Söimme kaikki pastaa vatsamme täyteen (yhden annoksessa oli kyllä hieman parantamisen varaa pastan kypsyysasteeseen ja koostumukseen liittyen). Ilmeisesti kyseisen ketjun ravintola löytyy myös Suomesta? Minulle tämä oli aivan uusi konsepti. Mutta pidin siitä! :) 

Myöhemmin illalla, shoppailun ja kymppikerroksesta avautuvien maisemien ihailun jälkeen, olimme valmiita illalliselle. Valitsimme paikaksi viehättävän, ihastuttavan ja sopivan salaisen paikan, Leib, Resto ja Aed. Aaaah, miten söpö paikka! Tunnelma oli kuinsuoraan lämminhenkisestä romanttisesta 
elokuvasta konsanaan! Nautimme ruokamme ulkona, jolloin puutarhamainen ympäristö sekä ulkogrilli pääsivät oikeuksiinsa. Naudanlihapihvi punaviinineen oli juuri niin aikuismaista, kuin miltä se kuulostaakin. ;) 

Illan päätteeksi olimme haukotusten ja allekirjoittaneen McFlurry jälkeen, valmiita vaahtokylpyyn ja nukkumaan. Toisin kuitenkin kävi, sillä päädyimme sattumien (ja yhden matkaseuralaisen loistavan näyttelijätaipumuksen) ansiosta naapurihotellin alabaariin ja sitä kautta yökerhoon. Itse olinkin erittäin iloinen tästä illankulusta jo senkin vuoksi, että en muista tanssineeni noin paljoa vuosiin! Musiikkivalinnoissa olis voinu olla parantamisen varaa, mutta oikean asenteen kera sillä ei ollut mitään väliä! ;) Yökerhossa oli ilahduttamassa myös live-saksofonisti, joka aika lailla kruunasi kaiken. Upea soitin, upea ääni.. Ilta sai ansaitun päätöksensä, kun vihdoin kellahdin valkeisiin lakanoihin hymy huulilla! 

Uutta reissua alettiin tietty suunnittelemaan jo ennen paluumatkan alkamistakaan! Seuraavaksi päätimme kokeilla mysteerimatkaa. Yksi ryhmästä on matkanjohtaja, joka annetun budjetin puitteissa järjestää matkan yksin, muiden vain saapuessa ennalta ilmoitettuun paikkaan ja aikaan. Kuulostaa hyvältä, eikö? :) Ensi vuoden syksyä odotellessa.. Onneks vuotta ei tarvi oottaa yhteistä uutta matkaa, sillä välipysäkkinä järjestetään keväälle pikkumatka. Sillä kuuluuhan näihin kokonaisuuksiin palautteenanto ja korjausehdotukset ja ja ja.. ;) 

#somemutsit toeutti reissun Just Hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti