sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Vappuloita


Vappua pääsin viettämään elämäni ensimmäistä kertaa toiminnan ytimeen, Helsinkiin. Matkustin torstaina Ainon kanssa junalla sinne, äiti ja isä oli asemalla vastassa. Äitillä on siis asunto Helsingissä opiskelujen takia, joten yöpaikkaa ei tarvinut (tytön kanssa matkustaessa) paljoa pähkäillä. Perjantaina lähdettiin sitten ilmapallojen ja serpentiinien kera Ullanlinnanmäelle katsomaan, mistä se kaikki vouhotus oikein tulee. Ja ihan syystä sielä tv-kamerat käy ja lähetystä lähetetään livenä Areenaa myöten. Kaikkein oudointa siinä juhlassa on kuitenkin ehkä se, että suuri osa juhlijoista on selkeästi vanhempaa väkeä. Ei tuo vappu (Helsingin päässä ainakaan) ole pelkästään opiskelijoiden juhlaa, vaan piknikateriat grillejä ja ruokapöytiä myöten ovat keski-ikäisten ihmisten ympäröimiä. Ja hienoa! Lisäksi paikalla oli tosi paljon kaikenmaailman myyntikojuja ja ilmaisnäytteitä jaeltiin Brazil-kahvista heliumpalloihin. Etukäteen ihmisiä oli ohjeistettu kieltämällä tuomasta paikalle saunoja, sohvaryhmiä tai puskutraktoreita.. :D 
Kylmä tuuli hieman vähensi haluja jäädä alueelle pitemmäksi aikaa, mutta yks kuoharipullo käytiin tyhjentämässä. Aino sai puhallella ja ottaa kiinni saippuakuplia sekä maistella Taffelin uutuussipsejä. Hauska aamupäivä oli!

 Äitillä osuvasti mukit molemmissa käsissä. Nooh, mulla oli pullo.
 ;)
^^ Storyville. Satuttiin loistavaan aikaan päiväoluelle isän kanssa (ja vaihdon myötä myös äidin kanssa). Claes Andersson aloitteli yhdessä basistinsa kanssa iltapäivän ohjelmanumeroaan. Herttinen aika, kuinka mukavaa musiikkia soittivat! Parhaat asiat tulevat usein yllätyksenä ja suunnittelematta -niin tälläkin kertaa.

Illalla lähdettiin isän kanssa käymään kaupungilla. Pyörähettiin ensin Hard Rock Cafessa, sitte käveltiin hieman keskustan pikkukatuja ja päädyttiin Teerenpeliin Kampin viereen. Oi, kuinka tykkäsinkään paikasta! Mukavan rento sisustus, väki ei ollut pelkästään kakskymppistä ja juomavalikoima koostui oman nimikkopanimon tuotteista. Suosittelen lämpimästi tutustumaan! Ravintoloita on muutama, Lahdessa ja Helsingissä nyt ainakin. Ilta päätettin Teerenpeliä vastapäätä olleeseen Steam Hellsinki -nimiseen paikkaan (kiitos pikkuveljeni vinkkauksesta!). Kyseessä on maaliskuussa avattu uusi steampunk-henkinen teemaravintola, ensimmäinen laatuaan Suomessa. Ravintola on sisustettu 1800-luvun henkeen mm. höyrykoneiden, kassakoneiden ja kellokoneistojen muodossa. En osaa sitä paremmin selittää, se täytyy kokea. ;) Kaiuttimista kantautui ~1920-1950 -lukujen musiikkia, tai ainakin niitä mukailevia. Joten listahittejä 2000-luvulta on turha enempiä odotella. Onneksi. Ravintola on myös erikoistunut Gin-juomiin, joten niiden ystävien etenkin kannattaa paikalle eksyä. Itse join paikassa luultavimmin elämäni ensimmäisten GT:n, eikä se lainkaan ollut niin kamalaa, kuin joskus olen maistellut. Lisätietoa paikasta saat täältä.

Vapunvietto pitkän viikonlopun muodossa meni siis mitä parhaimmin! Rauhallista yhdessäoloa, aikaa vain olla ja tehdä juttuja yhdessä perheen kanssa. Aino oli koko viikonlopun parasta mahdollista seuraa, iloinen ja ihana oma itsensä. Kuinka siunattu sitä onkaan, kun on tuollaisen lapsen saanut. Ja tuollaiset vanhemmat. Pus!

Ps. Toukokuun alku toi tullessaan myös kaiken sen paniikin siitä, että "kesä on ihan kohta, en kestä! Niin paljon on vielä kesken." Töissä alkaa olla ihan kauhee kiirus kaikkien oheistoimintojen kanssa, kun en ole puoliakaan muistanut ennen tätä viikkoa.. Kolme viikkoa aikaa siis täyttää kasvunkansiot; laittaa valokuvat, kirjottaa retkistä, jumpista ja lauluista, ensimmäisiä hoitopäiviä unohtamatta. Huhhuh. 

Mutta onneksi Hetki on kaunis. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti