sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Arjen touhuja

Kesäkuu vaihtui melko kylmässä säässä, ilmeisesti koko maassa. Sinällään mua ei harmita yhtään, sillä itse kaipaan lämpöä vasta juhannuksena sekä heinäkuussa. Kaikki muut päivät saa olla tämmöstä alle kahtakymmentä. Eipähän kuumene asuntokaan liikoja.

Äitienpäivän pusu. 

Tässä keväällä ja kesän kynnyksellä me on Aino kans puuhailtu kotona kaikenlaista. Ainosta on kasvanu hoidonalotuksen myötä (ja tietty nyt muutenkin, kun ikää tulee) varsin iso tyttö. Palapelien teko onnistuu, askarteluihin haluaa osallistua ja tehdä ja toimia itse mahdollisimman paljon. Kesän alkaessa halusin muistaa Ainon hoitotätejä jotenkin, joten ostin saunahunajat heille ja Aino sai maalata sormin kortit. Oli niin hellyyttävää seurata, kuinka hän keskittyi maalaamaan jokaista korttia yksitellen. Aina yhden valmistuessa kysyin, kenelle seuraava kortti tehdään ja hän mietti hetken sanoen "mmm..." ja ilmoitti sitten hoitajan nimen. Kaikille hän piirsi erilaiset kuvat ja kuinka hän olevinaan myös omassa päässään teki jokaisesta erilaisen. Minun oma Picassoni.
Tuota palapeliä on nyt veivattu muutaman kerran. Ja aikalailla Aino palat osaaki laittaa paikalleen, joskin lauta on hieman vääntynyt keskeltä, joten palojen asettelussa joutuu käyttämään aika-ajoin hieman voimaa. Mua lähinnä ihmetyttää, missä vaiheessa hän on oppinut nuo taidot! Ystävän kanssa puhuin puhelimessa aiemmin illalla, kun Aino halusi minut "lattialle leikkimään". Siinä sitten minun katsoessani tyttö kokosi palapelin lähestulkoon kokonaan yksin. Enpä tiennyt tuota osaavan. Mutta siellä hoidossa ne kaikenlaista oppii. Vai-miten-se-nyt-oli.

Viimiset nelisen viikkoa kotona on ollut myös ahkerassa luvussa Egotripin kirja Aina matkalla jonnekin. (Yhtään ei ole aivopesun makua tässä touhussa.) Aino on nyt sitten keksinyt katsella siitä kuvia ja ihmetellä, kuinka hassuja ilmeitä ja juttuja tuleekaan niissä vastaan. Lemppariksi on muodostunut rumpali-Sampon kuva, missä hänellä on korvatulpat silmissä. Alla kuva näistä "hassuista silmistä". :) Kirja toki sisältää paljon Ihan Oikeaa Tietoa ja mielenkiintosia juttua bändin synnystä sekä matkan varrelta. Suosittelen tutustumaan!

Sampo-setä ja Hassut Silmät

Mulla itellä on ollut hirmusen paljon vaikeuksia päästä kunnolla rytmiin liikunnan ja ruokailun suhteen. Sallilla tulee käytyä viikottain, mutta ei niin paljon kotitreenia, ku haluaisin. Välillä tulee käytyä lenkillä, mutta mikäli haave kympin juoksemisesta syksyllä olis ees teoreettisesti mahdollista, pitäis lenkkejä tehdä myös viikottain. Ja useammin kuin kerran viikossa. Ja ruokavalion suhteen on niiiiin paljon vaikeuksia. Syön ihan liian vähän, ja se vähä mitä syön, on ihan väärää ruokaa. Niinpä lopputulos on se, että kaloreita kuluu, mutta laihtumista ja kiinteytymistä ei pääse tapahtumaan. Turhauttavaa, niin todella turhauttavaa.

Tällä viikolla kuitenki löysin taas uutta intoa ja haluja ja motivaatiota tähän touhuun. Toivotaan, että se jatkuisi pitkään. Ja että saisin myös kotiin ton rullan. Siihen jää koukkuun.Erinomaista kesäkuuta ja alkavaa viikkoa kaikille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti