keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Suklaan lumoissa

  
Mulla on viime viikot ollu ihan järkyttävä suklaanhimo! Karkeista ja pullista ja muista on helppo kieltäytyä, mutta suklaa. Ei puhettakaan! Jossei joka kauppareissulla tartu jonkulainen patukka mukaan, niin melkeen joka toisella. En tiiä, onko kyseessä tää syksy, naistenvaivat vai ihan vaan makeanhimo tai muu tekosyy, mutta välillä en voi aatella muuta. Kamalaa! :D Jotenkin kun sais ittensä ruotuun ennen joulupyhiä, ei suklaarasioita tyhjentäessä olis niin huono omatunto. Koska koko se nautinto menee ihan piloille siinä vaiheessa, kun omatunto alkaa huutamaan olkapäällä. Siinä vaiheessa toivoo, että kun osais syödä herkkuja vaan sillon tällön, ne oikeasti myös tuntuis herkuilta. Kun se on osa jokapäpiväistä ruokailua, ei se enää ala tuntua "kivalta vaihtelulta". Blaaah. Kunpa tää tästä. 
Asiaahan ei tietenkään auta se, että...

Kaveri vinkkas leivontablogiin, joka pitää sisällään toinen toistaan herkullisempia ohjeita. Jatkossa mun leivonnaiset taitaa kaikki tulla sieltä, joten kokkikirjoja ei tartte mulle hankkia. ;) Noo, on niitäki ihan kiva selailla netin ohella. Blogista löytyy paljon erilaisia keksiohjeita, joissa suurinta roolia (kuten muissakin leivonnaisissa) näyttelee suklaa. Ah, tuo maailman paras riippuvuutta aiheuttava mielihyväaine. Näissä kyseisissä kekseissä on amerikkalainen ote rapean reunan ja pehmeän sisuksen muodossa. Täydellisiä siis. Suklaan oli tarkoitus olla pelkkää valkosuklaata, mutta muistaessani määrät väärin, jouduin täydentämään tarvittavan määrän tummalla suklaalla. Ei huono vaihtoehto sekään! Tumma suklaa tuo muuten makealle maulle mukavaa tasapainoa. 

White chocolate chip cookies
Noin. 16-18 isoa keksiä

170g voita, huoneenlämpöistä
2dl fariinisokeria
1/2dl sokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
4dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
250g valkosuklaata, karkeasti rouhittua
---
175C ja n.12-14min, keksin koosta riippuen.

Valmistus:
1. Vaahdota voi ja sokerit. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
2. Kääntele taikinaan pilkottu suklaa. Nosta taikina jääkaappiin väh. 30minuutiksi.
3. Lämmitä uuni 175 C. Pyöritä taikinasta reilun kokoisia palloja, jätä muutama sentti väliä pallojen väliin.
4. Paista keksejä n. 12-14 min keksien koosta riippuen. Ota pois uunist, kun reunat saavat vähän väriä. Älä paista liikaa, jotta keksi jää keskeltä pehmeäksi.


Anna itselles lupa nauttia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti